fbpx
OMER. fles closeup
kwaliteit

OMER. bewaren

1. Donker

Licht is de grootste vijand van bier. Zonlicht beïnvloedt de smaak én de geur van bier op een negatieve manier. Het is vooral de hop die aanwezig is in OMER. die bij aanraking met licht het bier minder fris maakt. Een kelder met de lichten uit is dus de ideale locatie om OMER. te bewaren. Ook een donkere kast kan dienst doen, zolang deze kast in een koele ruimte staat. Dat brengt ons meteen ook naar het volgende punt.

2. Koel

Een constante temperatuur van 10 – 15° C wordt aangeraden. Kan je de luchtvochtigheid van de ruimte bepalen? Ga dan voor 40-50% met oog op de perfecte balans tussen vochtig en droog. Steek jouw flesje OMER. Traditional Blond pas in de frigo wanneer je van plan bent om het binnenkort op te drinken. Een nacht voordien het bier koud zetten, that will do the trick!

3. Staand

Bieren met kroonkurk, zoals OMER. Traditional Blond 33 cl, bewaar je steeds rechtop. Doe je dat niet, dan zal de gist die zich normaal op de bodem bevindt, zich vermengen met het bier. Een andere reden om het bier rechtop te bewaren is oxidatie. Wanneer het flesje horizontaal ligt, komt het bier in aanraking met het metaal van de kroonkurk. Na langere tijd zorgt de oxidatie van het metaal voor een verandering in smaak.

Bieren met kurkenstop mogen in principe liggend bewaard worden. Op die manier droogt de kurk niet uit. Maar wanneer het gaat om bier met kurkenstop én hergisting op de fles (OMER. Traditional Blond 75 cl), dan wordt de fles best enkele dagen voor het ontkurken rechtop gezet. De gist kan zo terug naar de bodem van de fles zakken. OMER. Traditional Blond smaakt dus op z’n best wanneer de gist niet vermengd wordt met de rest van het bier.

4. Houdbaarheid

OMER. Traditional Blond wordt (zoals aangegeven op het etiket) het best binnen de 18 maanden geconsumeerd. Na 18 maanden is OMER. nog steeds te drinken, maar begint het bier te veranderen van smaak. Het verouderingsproces treedt vanaf dan echt in werking. We raden aan om jouw flesje OMER. zo snel mogelijk na aankoop te consumeren, voor de ideale smaakbeleving.

5. Klaar om in te schenken

Conclusie: OMER. Traditional Blond bewaar je staand in een koele, donkere ruimte. Voor consumptie, koelen op een temperatuur van ongeveer 5° C.

Leer via onderstaande video hoe je de perfecte OMER. uitschenkt!